Rizikové poistné v stabilizovanom systéme bonus-malus - Skřivánková, Valéria
Bonus-malus systém je účinným nástrojom riadenia rizika v havarijnom poistení motorových vozidiel. Odvodenie očakávaného rizikového poistného v stabilizovanom systéme bonus-malus . Príslušný matematický aparát sa opiera o teóriu Markovových reťazcov a ich stacionárne rozdelenie. Teoretické výsledky sú aplikované na konkrétny trojstavový model.