Analýza typov zaistenia v neživotnom poistení pomocou počítačového programu - Šeleng, Martin
Analýza typov zaistenia pomocou vytvoreného počítačového programu. Základné vzťahy teórie rizika a teórie pravdepodobnosti, ktoré sú implementované do vytvoreného počítačového programu. Tento program počíta rozdelenia agregovaného poistného plnenia pre poisťovateľa a zaisťovateľov so zaistením aj bez neho. Na určenie rozdelenia celkového poistného plnenia sú vo vytvorenom počítačovom programe implementované tri metódy výpočtu: konvolučná metóda, Panjerova metóda a metóda Fast Fourier Transform (FFT). Možnosť portovania vytvoreného počítačového programu do oblasti gridov a gridového počítania.