Informatizácia ako jeden z pilierov novej ekonomiky - Bažó, Ladislav, 1980-
Informatizácia a jej procesy prebiehajúce v spoločnosti. Informatizácia je dôležitou zložkou transformácie ekonomiky i celej spoločnosti. Informačné a komunikačné technológie sú hlavný akcelerátor pre čo najrýchlejšie napĺňanie cieľov lisabonskej stratégie EÚ. Hlavné priority informatizácie v európskej spoločnosti, a na základe vybraných ukazovateľov porovnávanie miery informatizácie v jednotlivých krajinách Európskej únie.