Prestavovanie výrobnej linky - Pekár, Juraj, 1972-
V príspevku je na základe poznatkov z oblasti matematického programovania rozobraný špeciálny model. Náplňou príspevku sú: spôsob zostrojenia úlohy a možné metódy riešenia. Pre tento model je zostrojený heuristický algoritmus, ktorý prináša pre daný problém prijateľné riešenie. Uvedený problém bol aplikovaný na výrobný podnik a je riešený pomocou heuristického algoritmu a metódou explicitnej enumerácie.