Zbližovanie reálneho a potenciálneho - Liptáková, Katarína
Ľudský potenciál ako jeden z významných faktorov regionálneho rozvoja. Teoretické východiská a definície. Termín ľudský potenciál, charakteristika a definícia. Budovanie konkurencieschopnosti regiónu. Vzdelanie verzus sociálny štát - medzinárodné porovnanie. Extenzívne a intenzívne činitele, ktoré ovplyvňujú a vyvolávajú rozvoj. Opatrenia na zníženie rozdielov. Strategické ciele.