Nový prístup - nové možnosti štatistického modelovania, alebo ako "ušiť" pravdepodobnostný model na mieru - Sipková, Ľubica, 1962-
Nový prístup k pravdepodobnostnému modelovaniu si vyžaduje rozvoj nových metód a postupov vo všetkých fázach štatistického modelovania. Prehľad východiskovej literatúry k štúdiu danej problematiky.