Priame metódy merania úrovne regiónov - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Priame metódy ako spôsob merania úrovne regiónov. Podstata a aplikácia metódy porovnávania na základe tempa rastu a na základe mernej rýchlosti.