Optimalizácia portfólia investičných nástrojov v prostredí MS Excel - Kanderová, Mária
Vymedzenie pojmu portfólio. Diverzifikácia ako hlavný podnet na formovanie portfólia. Definícia rizka vo finančnej teórii. Kvantifikovanie rizika. Ilustračný príklad. Výsledky optimalizácie portfólia.