Vedenie ľudí z pohľadu minulosti a súčasnosti a jeho vplyv na riadenie podniku - Priečková, Katarína, 1983-
Vedenie ľudí, definovanie pojmu. Zakladateľ vedeckého manažmentu, zavedenie vedeckého riadenia, vývoj vedenia ľudí z historického pohľadu. Nové vedenie (objavuje sa začiatkom 80. rokov) - zdôrazňuje emocionálnu stránku vedenia ľudí. Kľúčové schopnosti vodcu, pojem vodca 5. úrovne. Vedenie ľudí sa postupne z autoritatívneho riadenia cez situačný prístup mení na umenie, a to vytvára stále ďalšie otázky s usporiadaním a riadením podnikov.