Ekonomický cyklus USA v 20. a 21. storočí - Novák, Marcel, 1979-
Identifikácia amerického ekonomického cyklu z hľadiska hľadania špecifík výkyvov v ekonomickej aktivite na dopytovej, ako aj ponukovej strane ekonomiky. V grafickej analýze vybraných makroekonomických indikátorov sa poukazuje na rozdiely vo vývoji niektorých vybraných ukazovateľov. Príspevok v plnej miere potvrdzuje špecifické postavenie ekonomiky USA pri vytváraní globálneho ekonomického cyklu.