Alternatívny transfer rizika a poistenie prírodných katastrof - Pinda, Ľudovít, 1958-
Alternatívny transfer rizika (ART), jeho výhody a charakteristické črty. Nositelia ART, ich činnosť a význam. V rámci sekuritizácie poistných rizík objasnenie existencie katastrofických dlhopisov. V prípade nastania živelnej katastrofy hrozí strata kupónu alebo celej nominálnej hodnoty. Odpovedajúce transakcie a porovnanie prípadov straty kupónu alebo celej nominálnej hodnoty.