Skladiskové záložné listy a tovarové záložné listy ako špecifický nástroj podpory poľnohospodárstva na Slovensku - Jánošová, Veronika, 1953-
Článok prezentuje systém skladiskových záložných listov, ktorý prináša farmárom cash flow. Komparácia údajov potvrdila, že množstvo skladovaného obilia a počet skladiskových listov medziročne klesol, lebo agrosektor vďaka európskym štrukturálnym fondom začal používať aj iné zdroje fnancovania. Ucelený komplex najdôležitejších informácií so zameraním na analýzu systému využívania skladiskových záložných listov na Slovensku. V osobitnej časti článku je graficky znázornené aj funkčné využitie skladiskových záložných listov v Komoditnej burze Bratislava.