Vývoj ekonomiky Slovenska a vybrané otázky teórie ekonomiky - Strážovská, Helena
Ekonomika Slovenska sa vyvíja pozitívne, vyplýva do z analýzy výsledkov slovenskej ekonomiky za obdobie jedenástich mesiacov roku 2006. Vývoj právnych subjektov na Slovensku, ktorí sú nositeľmi tvorby ekonomických výsledkov i tvorby pridanej hodnoty. Vývoj slovenskej ekonomiky je úzko spätý s rozvojom ekonomickej teórie na Slovensku i v zahraničí. Rozpracovávanie problematiky liberalizácie štýlu riadenia, ktorý by mali prijať hlavne malé a stredné podniky. Dvojitá ekonomika. Nové poňatie európskeho podniku, európska firma, európsky zákazník. Rast kvality života a podmienky jeho dosiahnutia.