Klastre - dôležitý determinant zvyšovania konkurencieschopnosti ekonomík členských krajín Európskej únie - Rosenberg, Miloslav
Charakteristika klastrov. Európska únia výrazne podporuje vytváranie a činnosť všetkých typov klastrov - dôvody. Úloha klastrov v Európskej únii. EÚ si uvedomuje význam vytvárania klastrov ako nositeľa konkurencieschopnosti podnikateľských subjektov. Európske združenie klastrov bude pôsobiť prostredníctvo štyroch klastrových projektov PRO INNO Europe.