Modelové aspekty reverznej logistiky - Brezina, Ivan, 1963-
Reverzná logistika ako nový fenomén pri riadení dodávateľských reťazcov zameraná na riadenie procesov obnovy a zásobovania v opačnom smere ako je riadený klasický zásobovací cyklus. Definícia reverznej logistiky. Široká paleta kvantitatívnych prístupov pri riešení úloh reverznej logistiky. Najčastejšie využívané sú: všeobecné modely zásobovania, recyklačné zásobovacie modely, uzavreté zásobovacie nákladové modely a na životný cyklus zamerané nákladové modely. Použitie techniky lineárneho programovania, resp. zmiešaného celočíselného programovania.