Ekonomika a politika v procese realizácie verejného záujmu - Krajňáková, Emília
Teoretická analýza súvislostí ekonomiky a politiky a ich vplyvu na sociálnu ekonomickú efektívnosť trhového hospodárstva, zákonitosti realizácie súkromného a verejného záujmu, mechanizmy uplatňovania súkromného záujmu vo forme skupinových záujmov a verejného vo forme štátneho záujmu, politickým, sociálnym a hospodárskym problémom, ktoré sa vyskytujú v procese realizácie skupinových a verejných záujmov.