Finančná analýza - Zalai, Karol
Účtovná závierka - hlavný zdroj informácií pre finančnú analýzu. Analýza výsledku hospodárenia. Metódy finančnej analýzy "ex post". Postup finančnej analýzy založenej na relatívnych finančných ukazovateľoch. Trendová analýza. Analýza činiteľov. Metódy finančnej analýzy "ex ante". Príklad finančnej analýzy podniku.