Odhad premenných pri ohodnocovaní akcií - Hrvoľová, Božena
Výnosové metódy, ktoré sú založené na súčasnej hodnote budúcich príjmov plynúcich z konkrétneho majetku - z akcií, predpokladajú okrem odhadu budúcich príjmov aj odhad tempa rastu týchto príjmov a odhadu požadovaného výnosu investora. Niekoľko spôsobov odhadu tempa rastu. Model WACC. Model CAMP. Model APT. Vzorec J. Drukarzyho.