Zabezpečenie merateľnosti strategických cieľov systémom ukazovateľov BSC - Gavurová, Beáta, 1972-
BSC (Balanced Scorecard) predstavuje nástroj pre realizáciu stratégie. Podstata metódy BSC. BSC v praxi. Systém merných ukazovateľov BSC. Správne zostavený BSC by mal obsahovať vhodne previazané výstupy s ich hybnými silami a nájsť príčinné súvislosti budúcich úspechov. Dôkladnejšia analýza výstupných ukazovateľov a ich hybných síl v štyroch základných perspektívach umožňuje vytvoriť nielen komplexný systém ukazovateľov výkonnosti, ale aj celý strategický systém riadenia. Obmedzenia metódy BSC. Metóda BSC upozorňuje na dôležitú súčasť stratégie podniku, a to vzťah k zákazníkom.