Deriváty na počasie - Ponecová, Gabriela
Vznik derivátu na počasie, ako sa odlišuje od poistenia a ako funguje ako finančný inštrument. Počasie : riskantný obchod. Podmienky derivátov na počasie. Teplota ako komodita. Ilustrácia na príklade.