Manažment úverového rizika - Vavrová, Katarína, 1960-
Pohľad na riadenie úverového rizika banky, stručné zhrnutie Novej bazilejskej dohody o kapitály ako prostriedku stabilizácie finančného sektora a zachytenie možného vplyvu pravidiel BASEL II, hlavne v oblasti kreditného rizika, na dostupnosť úverov, a tým aj na financovanie podnikov. Keďže banky zohrávajú významnú úlohu pri financovaní potrieb podnikateľských subjektov, otázka riadenia rizikových pozícií bánk pri poskytovaní úverov je dôležitá aj pre samotné podniky.