Rovné příležitosti nejsou luxus - Kazdová, Alena
Rozhovor s vedúcou projektu O rovnosti s firmami, riešenom v ČR. Problematika genderových vzťahov vo firmách vzbudzuje v posledných rokoch stále väčšiu pozornosť. Genderovou problematikou sa zaoberajú predovšetkým nadnárodné spoločnosti. Manažéri si totiž overili, že uplatňovanie princípov rovných príležitostí zatraktívni ich spoločnosť ako zamestnávateľa na trhu práce. Genderová problematika je zviditeľňovaná aj vo firmách v ČR. Otázka diskriminácie žien.