Firemní kultura: impuls pro znalostní pracovníky - Mládková, Ludmila
Znalostní pracovníci sa vyskytujú takmer vo všetkých organizáciách a na rozdiel od pracovníkov manuálnych majú na chod organizácie, jej úspech, či neúspech, ďaleko väčší vplyv. Pokiaľ nechcete prísť o znalostných pracovníkov, musíte vytvárať pre nich vo firme vhodné prostredie, firemnú kultúru, v ktorej sa im dobre pracuje. Tam, kde je kultúra prívetivá, príjemná, priateľská a plná pozitívnych podnetov, tam znalostní pracovníci obyčajne pracujú dobrovoľne, s radosťou a tak, ako majú.