Najdôležitejšie zmeny v sociálnom poistení a v starobnom dôchodkovom sporení účinné od 1. januára 2008 - Novotná, Eleonóra
Zmeny v zákone o sociálnom poistení. Zmeny v sociálnom poistení týkajúce sa doktorandov v dennej forme doktorandského štúdia. Zmeny v nároku na nemocenské a materské. Zmeny v podmienkach nároku na starobný dôchodok. Zmeny v poskytovaní invalidného dôchodku. Zmeny v poskytovaní úrazovej renty. Povinnosti zamestnávateľa v sociálnom poistení. Zmeny v zákone o starobnom dôchodkovom sporení. Zmena v účasti na starobnom dôchodkovom sporení - tzv. II. pilieri dôchodkového systému. Dobrovoľná účasť na starobnom dôchodkovom sporení osôb starajúcich sa o dieťa a osôb poberajúcich peňažný príspevok za opatrovanie.