Pripravenosť slovenských subjektov cestovného ruchu na zavedenie informačných systémov do praxe - Kršák, Branislav
Nutnosť využívať tzv. vyspelé technológie, známe v medzinárodnej terminológii ako hightech, jednoznačne platí v odvetví cestovného ruchu (CR). Pod informačnými technológiami (IT) sa nemyslí iba vybavenie cestovných kancelárií, turistických informačných kancelárií, hotelov a ubytovacích zariadení počítačovou technikou, ale najmä optimálnymi možnosťami ich prepojenia v intenciách medzinárodných trendov. Avšak vybavenie počítačovou technikou tvorí základňu pre zavádzanie informačných technológií. Prezentácia výsledkov prieskumu možností zavedenia a uplatňovania informačných technológií v organizáciách cestovného ruchu.