<The> renewal of the rural curtural heritage of the Czech Republic with the support of regional policy - Hudečková, Helena
Článok zameriava pozornosť na kultúrne dedičstvo vidieckych nehnuteľností ako nevyhnutnej súčasti infraštruktúry pre určité formy cestovného ruchu. Metódou sekundárnej analýzy bilancuje údaje o podpore vidieckeho kultúrneho dedičstva v predvstupovom období (2002) a v období po vstupe ČR do EÚ (2004-2006). V závere sa autorky venujú širšej problematike animácie kultúrnych pamiatok pre rozvoj vidieckych lokalít.