Social factors influencing the differences between developed and less developed regions - Majerová, Věra
Cieľom rozvojových programov zameraných na vidiek je stabilizácia vidieckej populácie a utváranie predpokladov pre zvyšovanie kvality života pre všetky sociálne skupiny v obciach a regiónoch. Menej priaznivé vidiecke oblasti sú dlhú dobu ovplyvňované kumuláciou negatívnych faktorov ekonomického a sociálneho rozvoja. Ich presná identifikácia , ktorá je v teoretickej rovine posudzovaná v tomto článku, môže napomôcť zlepšiť určité opatrenia smerom k odstráneniu najurgentnejších problémov.