Sociálny fond - čo o ňom treba vedieť - Mintál, Ján
Sociálny fond je významným nástrojom realizácie sociálnej politiky každého zamestnávateľa a jedným zo zdrojov jej financovania. Tvorba a čerpanie sociálneho fondu je predmetom úpravy zákona č. 152/1994 Z.z. o sociálnom fonde v znení neskorších zákonov. Subjekty povinné vytvárať sociálny fond. Tvorba fondu u zamestnávateľa. Povinnosti zamestnávateľa pri čerpaní prostriedkov sociálneho fondu. Účtovanie sociálneho fondu a zúčtovanie jeho prostriedkov. Sociálny fond v jednoduchom účtovníctve podnikateľov. Evidencia sociálneho fondu v uzávierkových výkazoch. Sociálny fond v podvojnom účtovníctve podnikateľov.