Modely DCF a identifikácia determinujúcich veličín pomerových ukazovateľov trhovej hodnoty podniku - Baumöhl, Eduard, 1982-
Prezentácia modelov diskontovaného cash flow (DCF) a možnosti ich využitia pri správnom odhade vysvetľujúcich veličín do regresného modelu, v ktorom ako vysvetľovaná veličina vystupuje pomerový ukazovateľ trhovej hodnoty podniku. Najznámejšie a najčastejšie využívané ukazovatele – P/E, P/B a P/S. Štatisticky overený model, ktorý popíše vplyv fundamentálnych dát je možné jednoduchým spôsobom využívať pri investičnom rozhodovaní, pretože na jeho základe sa identifikujú nesprávne ocenené akcie na trhu, či už podhodnotené alebo nadhodnotené.