Možnosti prognózy předepsaného pojistného v komerční poisťovne - Dědourek, Vladimír
Predpísané poistné stanovené poisťovňami ako základné kritérium hodnotenia poisťovní. Sledovanie ich dosiahnutých hodnôt ale aj trendy rastu. Predpísané poistné je určujúcim parametrom podielu poisťovni na trhu. Možnosť predpovedania budúceho rastu a odhadnutia rastových možností jednotlivých poistných produktov.