Obyvateľstvo a hospodárstva Turecka v kontexte jeho vstupu do Európskej únie - Madajová, Michala
Vývoj počtu obyvateľov Turecka. Etnické, jazykové a náboženské skupiny v Turecku a ich priestorové rozmiestnenie. Demografická charakteristika obyvateľstva a prognózy jeho vývoja. Základné makroekonomické ukazovatele. Poľnohospodárstvo, priemysel a služby, doprava, zahraničný obchod.