Turecko v Európskej únii - sporné otázky a témy diskusie - Madajová, Michala
Diskutabilnosť prístupu Turecka do EÚ. Geografická hranica Európy a s ňou súvisiace problémy. Demografická otázka. Ekonomická otázka. Kultúrna a náboženská otázka. Politické otázky. Arménska genocída. Cyperská otázka. Kurdský problém. Otázka bezpečnosti. Postavenie Turecka v rôznych inštitúciách EÚ. Otázka charakteru EÚ. Súhrn hlavných argumentov pre a proti vstupu Turecka do EÚ.