Moderné trendy v environmentálnom manažmente - Teplická, Katarína
Význam environmentálnych nástrojov, ich ekonomický a ekologický prínos pre firmu a spoločnosť. Environmentálne správanie a starostlivosť o životné prostredie spočíva vo využívaní environmentálnych technológií vo výrobe, čo je predpokladom dosiahnutia významného postavenia v globálnom konkurenčnom prostredí v oblasti environmentálnej kvality. Environmentálny profil firmy hodnotí prístup firmy k ochrane životného prostredia využívaním technológií, ktoré znižujú environmentálnu záťaž. Využívanie environmentálnych nástrojov vo firme prináša zlepšenie stavu životného prostredia. Význam týchto nástrojov neustále rastie a z hľadiska dlhodobého rozvoja firmy je potrebné tieto dobrovoľné environmentálne nástroje využívať.