Globalizačné procesy a ich dosahy na zmeny obsahu ekonomického vzdelávania - Oreský, Milan, 1956-
Prebiehajúce globalizačné procesy, znalostná spoločnosť a znalostná ekonomika sú veľkými výzvami tohto storočia. I keď diskusie o ich obsahu a naplnení pokračujú, je nutné pripraviť a uskutočniť zmeny i na nižších, praktických úrovniach života spoločnosti. Kľúčovými sa javia zmeny vo vzdelávacích systémoch. Formuje sa nové rozdelenie pracovníkov - znalostní pracovníci, znalostní technológovia. Znalostná ekonomika a dosach na vzdelávacie systémy. Prípravu vzdelávacích programov je nutné orientovať na nové, objavujúce sa profesie.