Syndrom vyhoření v praxi profesionálního manažera - Králová, Jana
V súčasnej spoločnosti je syndróm vyhorenia prekvapivo častým javom, jeho dôsledky - znížený pracovný výkon, zvýšená chorobnosť, nepriateľské pocity a chovanie voči klientom, strata záujmu o osobný rast a negatívny postoj k vykonávanej profesii - sú pre každú organizáciu závažné. Dobrá znalosť tohto syndrómu a jeho prevencia sú dôležitou súčasťou práce personálneho manažéra. Pomôcť môžu kompetenčné modely. Všeobecné zásady zvládania stresu.