Nepřítelem mobbingu je důsledná prevence
Mobbing - všetky formy spoločenského šikanovania spolupracovníka, ktoré môžu negatívne ovplyvniť nielen psychický, ale aj fyzický stav poškodeného. Vedie často k rozpadu pracovných tímov, k zníženiu výkonnosti, či k zvýšeniu fluktuácie. Žiadny podnik nie je proti mobbingu imúnny. Mobbing v ČR a vo svete. Dôležité je včasné rozoznanie nákazy, komunikácia a počúvanie. Zodpovednosť majú manažéri.