Trendy vysokoškolskej vedy v Európskom výskumnom priestore - Habánik, Jozef
Rozvíjajúca ekonomika založená na vedomostiach. Potreba kvalitného výskumu a vývoja na poskytovanie kvalitného vysokoškolského vzdelávania. Finančné prostriedky vysokých škôl. Ciele Lisabonskej stratégie.