Výbor pre audit a jeho opodstatnenie v poisťovniach - Pastoráková, Erika, 1972-
Zákon č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov svojou novelou č. 198/2007 z 23. marca 2007 stanovil pre poisťovne povinnosť zriadiť výbor pre audit. Príspevok sa zaoberá otázkami významu a úloh auditu v poisťovniach, nakoľko opodstatnenie výboru pre audit a jeho činnosti súvisia s tým, že poisťovne musia mať overené individuálne a konsolidované účtovné závierky nezávislým audítorom.