Manažment rizika poisťovní - Krátka, Zuzana, 1968-
Význam manažmentu rizika poisťovní stále rastie. Ide o neustály cyklus identifikácie rizík, ich kalkulácie, určenia hlavných rizík ohrozujúcich činnosť poisťovne, informovania manažmentu a určenia potrebných opatrení na zvládanie týchto rizík. Strategické a operačné plánovanie procesov v poisťovni musí vhodne zohľadňovať všetky interné i externé riziká a samozrejme aj špecifické poistno-technické riziká poisťovne. Keďže portfólio rizík ohrozujúcich výkony, prípadne aj samotnú existenciu poisťovne, sa neustále dynamicky vyvíja, musí byť pravidelne a systematicky identifikované, porovnávané, analyzované a čo najlepšie pochopené a následne prognózované v strednodobom a dlhodobom horizonte.