Model oceňovania kapitálových aktív - CAPM - Hrešková, Eva
Existuje niekoľko ekonomických modelov, ktoré slúžia na odhad budúcej výnosnosti cenných papierov, pričom očakávaná výnosnosť aktív je kladená do súvisu s mierou rizika daného aktíva. Základným modelom, na ktorom stavajú do určitej miery aj ostatné modely, je model oceňovania kapitálových aktív - CAPM. Predpoklady CAPM. Koncepcia priamky kapitálového trhu a "separačný teorém". Základný vzťah modelu oceňovania kapitálových aktív. Využitie a kritika CAPM.