Švajčiarsky test solventnosti - Vachálková, Ingrid
Švajčiarsky test solventnosti (SST) sa orientuje na skutočne podstúpené riziká, podporuje prechod k rizikovo vedomej kultúre poisťovní. Tento model sa začal vyvíjať v roku 2003 a už v roku 2006 vstúpil do platnosti. Hlavným cieľom modelu je ochrana poistených a samotnej poisťovne. SST si získal uznanie na medzinárodnej úrovni a je vzorom pre Solvency II. Význam a ciele SST. Trhovo rizikový model - základ SST. Dopady zavedenia SST.