Hospodárska diplomacia a jej úloha v 21. storočí - Pajtinka, Erik
Historické formovanie ekonomickej dimenzie diplomacie. Hospodárska diplomacia ako pojem v medzinárodných vzťahoch. Úlohy a funkcie hospodárskej diplomacie v súčasnosti. Podpora a rozvoj obchodných vzťahov. Podpora investícií. Ekonomicko-informačná funkcia. Politicko-legislatívna funkcia. Asistencia pri poskytovaní rozvojovej pomoci. Propagácia štátu. Nadnárodné korporácie a úloha hospodárskej diplomacie.