Zákon o štátnom rozpočte na rok 2008 bol schválený - Kubincová, Soňa
Zabezpečenie potrieb financovania vonkajších a vnútorných funkcií štátu v recentnom práve formou rozpočtu. Ekonomické a právne hľadisko rozpočtu. Celoštátna, regionálna úroveň rozpočtu. Problematiku štátneho rozpočtu upravuje zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Príjmy a výdavky štátneho rozpočtu.