Súčasná situácia v poskytovaní rozvojovej pomoci - Ščepán, Michal
Východiská pre vývoj rozvojovej pomoci. Aktuálne otázky poskytovania rozvojovej pomoci. Mimovládne organizácie. Medzinárodné organizácie ako sprostredkovatelia a koordinátori rozvojovej pomoci. Súčasný stav - rozvojová pomoc ako výraz solidarity bohatých štátov s rozvojovými štátmi.