10. výročie emitovania TIPS - Donovalová, Alexandra
V roku 2007 uplynulo 10 rokov odvtedy, čo americká vláda emitovala prvé dve emisie cenných papierov zabezpečených proti inflácii, označovaných skrátene TIPS (Treasury inflation protected securities). Obe emisie, 5-ročná aj 10-ročná, sú už splatené a v súčasnosti je na trhu ďalších 22 amerických vládnych emisií TIPS, v celkovej hodnote viac ako 406 mld. USD.