Tradiční teorie měnového kurzu v podmínkach ekonomické transformace - Taušer, Josef
Charakteristické črty monetaristického prístupu k menovému kurzu. Štandardná podoba Balassa - Samuelsonovho modelu. Modifikácia tradičnej teórie.