Jižní Kavkaz na křižovatce dějin - Ditrych, Ondřej
Vnútropolitický vývoj krajín Južného Kaukazu (Azerbajdžan, Arménsko a Gruzínsko). Etnické konflikty v regióne. Ekonomické problémy po prerušení mocného ekonomického zväzku s krajinami bývalého Sovietskeho zväzu. Geopolitika Južného Kaukazu. Perspektívy ďalšieho vývoja. Fronty na mnohých úrovniach. Investície do armády. Bezpečnostné vzťahy nedôvery a nepriateľstva.