Vznik a existencia stálej prevádzkarne v kontexte "Závislý zástupca" - Slivková, Dana
Výklad z oblasti medzinárodného zdaňovania ziskov podnikov (rezidentov druhých zmluvných, resp. nezmluvných štátov), ktoré vykonávajú na území Slovenskej republiky svoju činnosť. Aplikácia zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia a posúdenie vzniku stálej prevádzkarne v kontexte závislý zástupca na území SR v súlade s aktualizáciou Modelovej daňovej zmluvy OECD o daniach z príjmov a z majetku. Ilustrácia na praktickom príklade.