Prvý projekt zlepšenia IFRS predstavuje návrh novelizácie 25 štandardov - Mokošová, Daša, 1979-
Rada pre Medzinárodné účtovné štandardy (International accouting standards board, IASB) vydala dňa 11. októbra 2007 návrh rôznych úprav, celkove dvadsiatich piatich štandardov v rámci svojho prvého projektu zlepšenia IFRS (tzv. annual improvements project). Ide o hromadne publikovaný návrh novelizácie niekoľkých štandardov, ktorý však vznikol z rady individuálnych návrhov postupne diskutovaných v priebehu posledného roka. Dôvodom ich agregovania do jedného dokumentu je obsahové zameranie na malé (avšak nutné) zmeny.