Genderové aspekty diplomatickej služby - Rusiňák, Peter
Postavenie a úloha žien v diplomacii. Možnosti, ktoré diplomatická služba ponúka ženám v postavení kariérneho diplomata, ale najmä partnera kariérneho diplomata v oblasti diplomatických kontaktov, protokolu, etikety partnerských a rodinných vzťahov. Pretrvávajúci nesúlad medzi proklamovanými možnosťami a skutočnými podmienkami, ktoré môžu ženy využiť v prípade zasvätenia svojej profesionálnej a rodinnej kariéry v oblasti diplomacie.